maanantai 15. lokakuuta 2012

Klassikot Lavalla (Tampereen Teatteri)

Klassikot Lavalla - elokuvan lyhyt oppimäärä (Tampereen Teatteri)

Käsikirjoitus: Mika Eirtovaara, Ville Majamaa ja Risto Korhonen
Ohjaus: Mika Eirtovaara
Rooleissa: Risto Korhonen ja Ville Majamaa
Valo- ja äänisuunnittelu: Ivan Bavard ja Jaakko Virmavirta
Järjestäjä, tarpeisto, pukija: Marianne Pietiläinen
Kampaaja: Kirsi Rintala
Tarpeistonvalmistaja: Milja Försti
Lavastus Työryhmä ja TT:n lavastamo
Puvut Työryhmä ja TT:n puvusto

Ensi-ilta: 29.11.2011 Tampereen Teatterin Kulttuuriravintola Kivessä
Kesto: 1h 30min

          Ville Majamaa ja Risto Korhonen / Kuva: Harri Hinkka, Tampereen Teatteri

Taustatietoja esityksestä: Klassikot Lavalla - elokuvan lyhyt oppimäärä on 1h 30min kestävä esitys, jonka aikana voi löytää viitteitä ja pätkiä jopa 73 eri elokuvasta. Pätkät voivat olla niin poistettuja kohtauksia kuin vaihtoehtoisia loppuja. Ne on nivottu hienosti yhteen niin ettei esitys ole liian katkonainen.
Osaa elokuvista käsitellään kauemmin kun taas muutama elokuva saattaa tulla vain mainituksi.

Roolisuoritukset: Risto Korhosen ja Ville Majamaan taidonnäytettä oli ilo seurata. Kummatkin tekevät upeaa näyttelijäntyötä! He käyttävät taidokkaasti hyväkseen ilmeitä, ääniä ja eleitä. Korhonen ja Majamaa pelaavat saumattomasti yhteen. Risto Korhonen hallitsee kroppansa ilmiöimäisesti ja ilmeet ovat mahtavia! Lisää makua esitykseen tuo mukaan Korhosen ja Majamaan kokoero. He käyttävätkin kokoeroaan hyväkseen luodessaan ilmeikkäitä hahmojaan. Molemmat tuovat oman monipuolisen osaamisensa esille.
Näyttelijät hallitsevat tekstinsä, mutta osaavat myös sulavasti improvisoida tarpeen tullessa. Heidän työskentelyään yhdessä ja erikseen ei voi kuin ihailla!

Lavastus, puvut, äänet/musiikki: Kulttuuriravintola Kivi sopi esitykselle mainiosti. Tilaa käytettiin hyvin hyödyksi. Erityisesti pidin siitä, että näyttelijät liikkuivat lavan ulkopuolellakin. Luoden enemmän kontaktia yleisöön. Lavastus oli erittäin yksinkertainen, mutta toimiva. Pienelle lavalle ei olisi paljoa enempää mahtunut ilman ahtauden tunnetta. Kuitenkin kaikki tarpeellinen oli mukana.
Puvustus oli toteutettu hienosti. Vaihtoaikoja näyttelijöillä ei ollut kauheasti, joten yksinkertainen puvustus oli toimiva. Pienillä vaihdoilla saatiin aikaiseksi hahmon vaihtuminen.
Äänitehosteet tuli oikeille kohdille ja olivat hauskoja. Musiikit toimivat ja pelkästään muutamat kappalevalinnat saivat hymyn huulille.

Erityisesti mieleenjäänyttä: Anonyymit pahikset kohtaus oli mahtava! Se oli samanaikaisesti valloittavan suloinen ja hauska. Mieleen jäi kahden esityksen jälkeen pätkiä monistakin kohdista mm. Huuliharppukostaja, Titanic, Kultakuume ja Hyvät, pahat ja rumat elokuvista otetut kohdat Kokonaisuutena todella  hyvä ja hauska esitys! Suvereenien näyttelijöiden esittämänä!

Muita huomioita: Ennen esitystä jaetut listat kaikista elokuvista, joita esityksessä oli käytetty olivat plussaa! Niihin sai merkata rastilla ruutuun tunnistamansa elokuvat. Esityksen jälkeen oli hauska katsoa montako elokuvaa tunnisti.
Voin suositella lämpimästi kaikille, etenkin komedian ja elokuvien ystäville! Myös vähemmän elokuvia katselleet saavat varmasti iloa iltaansa esityksen (etenkin näyttelijäsuoritusten) myötä!

Olin katsomassa 28.9. ja 11.10.2012.

Esityksen arvosanaksi tulee: 10


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti