maanantai 15. lokakuuta 2012

Made in Bangkok (Tampereen Teatteri)

Made in Bangkok (Tampereen Teatteri) 

Kirjoittanut: Anthony Minghella 
Suomennos: Riku Innamaa 
Ohjaus: Johanna Freundlich 
Visualisointi: Kimmo Viskari 
Rooleissa: Lari Halme, Ilpo Hakala, Eeva Hakulinen, Mikko Kanninen, Esa Latva-Äijö, Jerry Wahlforss, Ida Sofia Fleming, Veera Tapanainen 

Ensi-ilta: 4.10.2012 Frenckell-näyttämöllä 
Kesto: 2h 30min 
Ikäsuositus: yli 15-vuotiaille 

Lari Halme ja Jerry Wahlforss (selin) edessä. Takana Esa Latva-Äijö ja Ilpo Hakala. / Kuva: Harri Hinkka, Tampereen Teatteri

Taustatietoja esityksestä: Made in Bangkok kertoo länsimaalaisen ryhmän välilaskusta Bangkokiin. Ryhmään kuuluu erilaisia ihmisiä, jotka tutustuvat matkan aikana toisiinsa. Esitys herättää ajatuksia.


Roolisuoritukset: Esitykseen toi huumoria hyvät henkilöhahmot! Erityisesti Lari Halmen esittämä Gary Alexander oli hauska ja mielenkiintoinen hahmo. Garyn sanomisille ja eleille naurahdeltiin yleisössä useampaankin kertaan. Esa Latva-Äijö teki hienon roolisuorituksen Stephen Britterin roolissa, joka muuttui aika paljon matkan aikana. Eeva Hakulisen hahmo Frances Britter (Stephen Bitterin vaimo) oli edustamassa naisen näkökulmaa miesjoukossa reissun aikana. Mikko Kannisen Adrian West oli sympaattinen hahmo, pitkän tukkansa ja viisaiden ajatusten kanssa. Ilpo Hakalan rooli hammaslääkäri Edward Goverina oli hyvä. Gover kieltäytyi kerta toisen jälkeen miehille suunnatusta ilottelusta Bangkokissa, mutta esityksen lopussa tähän löytyy osittainen syy. Jerry Wahlforssin hahmo Net on kerrassaan loistava! Net on turistien oppaana  ja auttamassa näitä joka tilanteessa. Net on ystävällinen kaikille. Veera Tapanainen ja Ida Sofia Fleming tekevät hyvät roolityöt useammissa rooleissa. Isoimmat roolit he tekevät esittäessään Bangkokissa olevia tyttöjä. 

Näyttelijät olivat hyviä ja sopivat rooleihinsa. Suoritukset olivat varmoja ja repliikit hallussa, vaikka kyseessä oli vasta ensimmäinen läpimeno yleisön kanssa. Hahmojen muutosta matkan aikana oli mielenkiintoista seurata!

Eeva Hakulinen ja Mikko Kanninen / Kuva: Harri Hinkka, Tampereen Teatteri

Lavastus, puvut: Lavastus oli sopiva ja pienillä vaihdoksilla saatiin paikka muutettua. Hotellissa ollut hissi oli toteutettu hyvin. Lavastus loi mukavasti erilaista tunnelmaa ja sopi hyvin Bangkokiin. Alussa olleet matkatavaroille tarkoitetut kärryt olivat hyviä. 
Puvut hahmoilla oli luonnollisia ja kuvastivat hahmon luonetta. Lari Halmen Gary oli pukeutunut löysiin vaatteisiin ja erosi monilta osin muiden pukeutumisesta. Mikko Kannisen Adrian pukeutui melkein kokonaan valkoisiin vaatteisiin, mikä korosti hahmon rauhallisuutta.

Muita huomioita: Näytelmän alku oli mielenkiintoinen. Näyttelijät olivat rooleissaan lavalla jo yleisön tullessa sisään. Ennen en vastaavaa ollut nähnyt, mutta tykkäsin! Odotellessa esityksen kunnollista alkua pystyi tarkkailemaan hahmojen käytöstä ja suhteita toisiinsa. Hahmojen tarkkailu oli mielenkiintoista. Suosittelen menemään ajoissa omalle paikalle, jotta ehtisi näkemään tätä alkua mahdollisimman paljon. Tästä jatkettiin sulavasti tarinaa eteenpäin. 

Suosittelen, koska näytelmä herätti sopivasti ajatuksia, mutta silti ei ollut liian vakava. Huumoria oli kivasti mukana. Esitys käsittelee aika suoraan Bangkokissa tapahtuvaa ihmiskauppaa, etenkin naisten kohdalla. Kielenkäyttö esityksessä on aika suoraa, mikä voi vaikuttaa iäkkäämpien ihmisten suhtautumiseen koko esitykseen. Itseäni se ei haitannut.

Olin katsomassa 27.9.2012 (oli ensimmäinen läpimeno koeyleisön kanssa)

Esitys saa arvosanan: 8 ½

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti